Forebyggelse af cykeltyveri

Danmark er et cykelland, og vi er vilde med at cykle. Desværre kan vi ikke altid have vores cykler i fred - årligt bliver ca. 60.000 cykler stjålet. Ved at følge rådene herunder, kan du selv gøre det sværere for cykeltyven – og forhåbentlig undgå at blive en af dem, der får stjålet sin cykel.

Lås din cykel med en forsikringsgodkendt lås

Det er et krav fra alle forsikringsselskaber, at cyklen ved tyveri har været låst med en forsikringsgodkendt lås, for at man har krav på erstatning. På Dansk Varefakta Nævns hjemmeside kan du finde en komplet liste over alle forsikringsgodkendte cykellåse. Listen opdateres løbende.

Dansk Varefakta Nævns liste over forsikringsgodkendte låse finder du her.

Køb en supplerende lås

Ud over at låse cyklen med en forsikringsgodkendt lås, anbefaler vi, at du supplerer med en ekstra lås, der kan bruges til at låse cyklen fast til lygtepæle, cykelstativer og lignende. Det kan fx være en bøjlelås i en rimelig prisklasse. Det er ikke et krav fra forsikringens side, at denne lås skal være godkendt af Dansk Varefakta Nævn, men det vil mindske risikoen for tyveri. Bøjlelåse er generelt bedre end wirelåse, da wirelåse er nemmere at bryde op.

Få styr på dit stelnummer

Når du mister din cykel, er stelnummeret essentielt for dækningen af tabet. Derfor anbefaler vi, at du tager et foto af stelnummeret, som typisk findes under kranken eller på stellet ved sadelrøret.

Efterlad ikke cyklen udsatte steder

Vi anbefaler, at du passer godt på din cykel ved ikke at lade den stå på udsatte steder i længere tid ad gangen. Stil ikke cyklen på stationen ferien over, da det øger risikoen for hærværk og tyveri.

Er din dyre cykel dækket korrekt?

Tjek din police for at se, hvordan din cykel er dækket ved tyveri. Din Indbo-/Familieforsikring dækker ikke kasko-skader på din cykel. Der er altså ikke dækning for skader på selve cyklen ved fx et styrt.

Har din cykel en højere værdi end standard-dækningen på Indbo-/Familieforsikringen, skal du kontakte din forsikringstillidsmand eller Kundeservice, så sørger vi for, at du bliver dækket rigtigt.