Skolestart - har dit barn en ulykkesforsikring?


 

Legene i skolegården kan godt gå vildt for sig med både skub og fald, og børnene kan komme ud for uheld, fx tandskader, brækkede lemmer eller ødelagte briller.

Derfor er det en god idé at få tjekket, om dit barn har en Ulykkesforsikring.

Børn over 5 år er erstatningsansvarlige efter samme regler som voksne. Derfor er det vigtigt at have en Indboforsikring. Indboforsikringen dækker automatisk for ansvarsskader, fx hvis dit barn kommer til at ødelægge andres ting eller er skyld i, at et andet barn kommer til skade.

Forældres Ulykkesforsikring dækker ikke børn


Mange tror, at børnene automatisk er meddækket på forældrenes Ulykkesforsikring. Det er de ikke. Der skal tegnes en separat Børneulykkesforsikring.

Vi anbefaler, at alle børn har en Børneulykkesforsikring fra fødslen.

Pludselig skade dækker typisk de små ting

 
Hvis dit barn får ødelagt briller eller ting i skolen, vil det ofte være dækket af en Pludselig skade-forsikring. Forsikringen kan tegnes som et tillæg til Indboforsikringen.

Erstatning ved varigt mén på 5% eller mere

 
Hvis dit barn selv kommer til skade, kan du med en Børneulykkesforsikring sikre, at barnet får erstatning, hvis skaden giver et varigt mén på 5 % eller derover. Hvis dit barn får en tandskade, skal det anmeldes til barnets Ulykkesforsikring.

Vær opmærksom på, at så længe barnet er under 18 år, bliver tandbehandling foretaget af skoletandplejen. Skulle der opstå behov for efterfølgende behandling, fra barnet er mellem 18 og 25 år, vil Ulykkesforsikringens tandskadedækning kunne dække udgiften.