Rejseråd

Rejse online helbredstest

Vi vil gerne hjælpe dig med at sikre, at dit helbred er klar til den rejse, du skal på. Tag testen, og få hurtigt svar på, om du er rejseklar. Du kan tidligst få en medicinsk forhåndsgodkendelse 2 mdr. før den forventede afrejsedato.
Tjek om dit helbred er rejseklar

Print dit eget Rejsekort

Har du brug for flere rejsekort eller bare ét i en fart?
Rejsekort

Trygs rejse-app "Tryg på rejse"

Udover en lang række gode råd og vejledninger hjælper Trygs rejse-app dig med alt fra mistet bagage og kreditkort til sygdom, hjulskifte, vejhjælp og bilkørsel i udlandet - og når uheldet er ude. Både her hjemme og i udlandet. Du kan også få hjælp til at anmelde skader på bilen. App'en kan også finde din bil igen, hvis du har parkeret den i uvante omgivelser - på storbyferien fx.
Læs mere og hent Trygs rejse-app her.

Gode råd før valg af feriemål ved sygdom

Det er en god idé at tænke på helbredet, når du vælger rejsemål – fx kan årstid og luftfugtighed have betydning for nogle.

Du bør også altid have information med på rejsen, der beskriver din eventuelle sygdom. Husk informationen skal være på engelsk.
Se rejseråd ved sygdom

UM-Rejsevejledning

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du altid følge med i, hvordan den aktuelle sikkerhedssituation er for turister ude i verden. Skal du rejse rundt i længere tid anbetaler vi dig, at du tilmelder dig Udenrigsministeriets Danskerliste. 
Udenrigsministeriets Rejsevejledning

Danskerlisten 

Forsikring og Pension Ferie/Fritid

Her finder du nyttig information om din ferie, både i og uden for Danmark. Prøv fx Forsikringsmåleren, som fortæller, hvilke forsikringer, du bør have i forhold til det feriemål, du har valgt.
Information og gode råd før køb af forsikring i forbindelse med ferie

Det blå kort

"Det blå kort” dækker ved sygdom på ferierejser, længerevarende rejser, studieophold, eller hvis du skal arbejde i et EU-land. Vær opmærksom på, at kortet dækker forskelligt fra land til land. Kortet skal medbringes på alle rejser fra 01.08.2014. Kortet udstedes af Den Offentlige Sygesikring, fx på Borger.dk. Det kan udstedes for en periode fra 1 til 5 år. Kortet giver dig ret til sygehjælp i et EU-land samt i Island, Liechtenstein, Norge og i Schweiz på linje med landets egne borgere.
Hvordan dækker det blå kort?