Skal du lease en bil?

Når du leaser en bil, skal den have en bilforsikring på samme måde som enhver anden bil. Den skal dog altid være kaskoforsikret, fordi leasingselskabet ønsker at sikre investeringen i bilen.

Det koster hverken mere eller mindre i forsikring, når bilen er leaset.

Du kan også med fordel bruge vores minigude "Når du køber ny bil", så du husker det hele. Den eneste forskel, når du leaser bilen, er notering af ejer/brugerforholdet på bilens registreingsattest ved SKAT (motorkontoret). Ved en leasingaftale skal leasingselskabet ALTID stå som ejer og med privat-personen (dig + evt. familie) alene som bruger.

Hvordan dækker kaskoforsikringen, når du afleverer en leasingbil?


Når du afleverer den leasede bil efter leasingkontraktens udløb, så udbedrer leasingselskabet forventet slitage for egen regning, men alle andre udgifter til reparationer skal du selv betale - eller anmelde til forsikringen i god tid inden tilbageleveringen skal ske.

Det betyder, at bilforsikringen dækker udgift til den enkelte reparation (men ikke slitage) på normal vis. "Bulerne" skal for eksempel stamme fra samme uheld, hvis de skal dækkes som én skade. En bule i venstre fordør og en i højre bagdør vil normalt ikke stamme fra samme uheld, og vil derfor blive erstattet som to skader, og du vil derfor skulle betale to gange selvisiko i forbindelse med reparationen.

Hvad sker der, hvis du totalskader en leaset bil?

Ved totalskade af en leaset bil udbetales erstatningen til bilens ejer, dvs. leasingselskabet. Som leasing-kunde får du derfor ikke umiddelbart nogen penge af forsikringsselskabet. Om leasingselskabet vælger at tilbagebetale en forholdsmæssig del af udbetalingen på bilen til kunden - det er op til dem. Det enkelte leasingsselskabs fremgangsmåde skal læses i leasingkontrakten.

Ny Leasingforsikring (Juni 2017)

Du kan på din bilforsikring tilkøbe en leasing-dækning, sammen med kaskoforsikringen, som består af 2 dele.

Afleveringsforsikring dækker de skader du skal betale for ved aflevering, også hvis leasingaftalen afbrydes, før den udløber. Aftalen skal dog have været i kraft i mindst 6 måneder. Hver enkelt skade må udbedres for op til 5.000 kr. og den samlede erstatning for alle skader kan maksimalt udgøre 25.000 kr.
Selvrisikoen for denne dækning er altid 5.000 kr. og fratrækkes af den samlede erstatning.

Førsteydelsesforsikring sikrer, at du ikke mister din førstegangsydelse, hvis bilen bliver stjålet eller totalskadet.
Du får refunderet førstegangsydelsen, dog maksimalt
- 25.000 kr. for det første år
- 15.000 kr. for det andet år
- 10.000 kr. for det tredje år
- 7.000 kr. for det fjerde år
Efter det fjerde år, udbetales der ingen refusion.


Vil du vide mere om bilforsikring, kan du læse vores fakta-ark eller betingelser.
For meget dyre biler kræver vi, at de har en særlig GPS-tyverisikring.