Børneforsikring

Er dit barn forsikret i skoletiden?

Foto: Skolebørn

Børneforsikringen beskytter dit barn døgnet rundt – også i skoletiden.

Tidligere var børn automatisk forsikret, hvis de kom til skade i sfo’en eller skolen. Det er de ikke længere. Det betyder, at du selv skal sørge for en ulykkesforsikring til dit barn. Læs her om ulykkesforsikring, sygdoms- og sundhedsforsikring – og hvordan din indboforsikring dækker, hvis dit barn kommer til at gøre skade på andre børn eller deres ting.

Børneforsikring

– alt det vigtigste fra ulykkes, sygdoms- og sundhedsforsikringen

Hos os hedder ulykkesforsikringen til børn en børneforsikring. Børneforsikringen dækker, hvis dit barn kommer til skade og får varige fysiske eller psykiske mén. Dit barn er beskyttet døgnet rundt – hjemme, i skolen, i sfo’en, i idrætsforeningen, på rejser, og hvor han eller hun ellers færdes.  Får dit barn en tandskade, bliver barnet op til 18 år behandlet af skoletandlægen. Har I en børneforsikring og melder tandskaden, kan I sikre jer evt. efterfølgende behandling af tandskaden helt op til, at barnet er 25 år. 

Du kan også vælge sygdoms- og sundhedsforsikring

Ulykkesforsikringen er altid med i børneforsikringen. Derudover kan du vælge også at have kritisk sygdoms-forsikring og sundhedsforsikring med. 

Kritisk sygdom

  • dækker, hvis dit barn får en kritisk sygdom, og sikrer jer økonomisk kompensation og ekstra hjælp i en svær tid.  

Sundhedsforsikringen

  • giver adgang til hurtig hjælp på privathospital eller privatklinik – både ved fysiske og psykiske skader.

Indboforsikring – hvis dit barn kommer til at skade andre børn eller deres ting

Børn over 5 år er erstatningsansvarlige efter samme regler som voksne – fx hvis de kommer til at skade andre børn eller kommer til at ødelægge deres ting. Med vores indboforsikring er dit barn automatisk dækket ved ansvarsskader.  

Loven er sådan, at ting går forud for ansvar. I praksis betyder det, at hvis Victor kommer til at ødelægge Magnus' briller, så skal Magnus' forældres indboforsikring dække skaden. Har Magnus’ forældre ikke en indboforsikring, og det vurderes, at Victor er ansvarlig for skaden, så skal Victors forældres ansvarsdækning dække skaden. 

Når dit barn låner computere, iPads og andre materialer af skolen

Der kan godt være usikkerhed på skolerne om, hvem der skal erstatte skolebøger, iPads, bærbare pc’er og andre ting, som er udlånt til eleven af skolen.  

Udgangspunktet er, at lånet både er i skolens og elevens interesse. Derfor skal skolens forsikring dække skader på udlånte ting.  

I nogle tilfælde kan regningen dog godt ende hos eleven, fx hvis eleven får stjålet skolens iPad fra skoletasken, fordi eleven er faldet i søvn i toget, og skolen ikke har en forsikring. Er skolen forsikret, vil det være skolens forsikring, der dækker. Hvis skolens iPad går i stykker, og skolens forsikring ikke dækker, dækker forældrenes indboforsikring, hvis der er købt tilvalgsdækningen Elektronikskade.