To personer omregistrerer bil
TJM Forsikring

Omregistrering af bil - sådan gør du

Skal du eller har du netop købt eller solgt en bil, skal du huske omregistrering af bilen. Du kan herunder læse mere om, hvordan man omregistrerer en bil, og få svar på dine spørgsmål om bilforsikring og omregistrering.

Mangler du en god bilforsikring til din bil?

Hvad betyder det at omregistrere en bil?

Når du sælger eller køber en bil, skal den omregistreres til den nye ejer. Omregistrering af en bil betyder at give myndighederne besked om, at bilen har fået ny ejer - det sker ikke automatisk.

En bil skal være registreret i Motorregistret, og som ejer skal du betale både afgifter og en ansvarsforsikring, for at du må køre bilen.

Man omregistrerer bilen ved hjælp af bilens registreringsnummer hos Motorstyrelsen - og det er altid køberens ansvar at omregistrere bilen.

Hvis ikke man får omregistreret bilen, er konsekvensen, at den gamle ejer af bilen fortsat er ansvarlig for at betale afgifter, og den nye køber kan ikke være sikker på, at bilen har en gyldig forsikring.

Anmoder sælgeren SKAT om at afmelde bilen, stopper betalingerne, og bilens nummerplader vil blive inddraget af politiet – og uden nummerplader, må man ikke køre bilen.

Registrer/omregistrer bilen online på SKAT

Bemærk, at man ikke kan vælge TJM ved registrering/omregistrering hos SKAT - her skal Tryg i stedet vælges. TJM får besked om registreringen via Tryg.

Hvordan omregistrerer man en bil?

Når du sælger din bil, uanset om det er til en privat person eller bilforhandler, hæfter du for bilens ansvarsforsikring i op til fire hverdage, indtil bilen er omregistreret.

Køberen skal selv omregistrere bilen hos SKAT inden for fire hverdage. Husk at tjekke, at køberen nu også gør det – helst i forbindelse med, at du overleverer bilen til køberen, fx via Ejerskifte-appen.

Tjek registrering hos SKAT

Omregistér bilen i Ejerskifte-appen

Med Motorstyrelsens app Ejerskifte kan køber nemt klare omregistreringen af bilen samtidig med købet.

Hent appen til IOS her

 

Hent appen til Android her

Alt du skal bruge for at lave et ejerskifte af bil er to mobiler - sælgerens og køberens - som begge har downloadet appen Ejerskifte. Herefter logger både sælger og køber ind i appen ved hjælp af MitID. Begge får en kvittering i appen kort tid efter.

Hav følgende ting klar, når du skal omregistrere en bil:

  • Bilens originale registreringsattest
  • Dokumentation for, at den nye ejer har ansvarsforsikring og information om, hvilket forsikringsselskab, der skal forsikre bilen fremover. Bemærk, at man ikke kan vælge TJM ved omregistrering hos SKAT - her skal Tryg i stedet vælges. TJM får besked om registreringen via Tryg.
  • Billedlegitimation
  • MitID
  • Fuldmagt, hvis du laver omregistreringen på vegne af en anden.
  • Betalingskort

Omregistrering af bil tager ikke lang tid, hvis du har alle informationer og papirer klar ved hånden.

Du kan omregistrere en bil uden syn, hvis den er under fire år, eller hvis der er gået mindre end to år siden seneste periodiske syn.

Beregn pris på bil

Beregn din pris på bilforsikring

Se, om der er penge at spare på din bilforsikring hos os ved at beregne din pris.

Er du allerede kunde, skal du logge ind på Min side for at beregne priser på nye forsikringer.

Beregn din pris på bilforsikring

Hvad koster omregistrering af bil?

Du kan klare omregistrering af bil på fire måder. Bare vær opmærksom på, at de forskellige omregistreringssteder har forskellige priser:

  1. Online hos Motorregistret: 340 kr. (2023)
  2. Via appen Ejerskifte: 340 kr. (2023)
  3. En nummerpladeoperatør: 380 kr. + gebyr (2023)
  4. Et af SKATs motorcentre: 380 kr. + 100 kr. for personlig betjening (2023).

Omregistrering af bil og forsikring

Husk bilforsikringen til den omregistrerede bil

Når bilen er omregistreret, får sælgers forsikringsselskab besked af SKAT, hvorefter de opsiger den gamle bilforsikring. Herefter er det op til køberen at købe en ny bilforsikring, så den omregistrerede bil hele tiden er forsikret.

Er din bil ny eller brugt, registreret eller omregistreret? Lige meget hvad skal du have en bilforsikring. I Danmark er det nemlig lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til sin bil.

Læs mere om vores bilforsikring her eller køb en bilforsikring i vores online beregner herunder:

Køb forsikring til din bil her

Dine fordele i bilforsikringen

Beregn din pris
Dækninger til dine behov
Du kan vælge de dækninger, der passer til dig og dit behov. Vi dækker alt fra en glasskade i dit sol-/panoramatag til fejltankning og parkeringsskade, uanset om du ejer eller leaser.
Valgfri selvrisiko uanset alder
Hos os kan du selv vælge din selvrisiko ud fra dit tryghedsbehov. Vi kræver ikke en forhøjet selvrisiko, hvis en ung bilist laver en skade.
Bedst i test på forsikringspakken
Ifølge Forbrugerrådet Tænk sparer vores kunder op til 3.000 kr. om året på en forsikringspakke med bilforsikring, husforsikring, indboforsikring og ulykkesforsikring, ved at skifte til os. Vi er kåret Bedst i test.