Hund med hundelopper

Sådan bekæmper du hundelopper og loppebid

Det er især om sommeren og efteråret, at din hund er i fare for at få lopper. Har din hund har fået lopper? Læs her, hvad du skal gøre, hvis din hund får lopper.

Mangler du en god hundeforsikring til din hund - hos os er den Bedst i test.

Hvad er hundelopper?

En hundeloppe er et lille blodsugende insekt. Selvom vi kalder det en hundeloppe, er det faktisk oftest katteloppen, der ses på hunde.

Loppehunnen suger allerede blod et par minutter efter de er landet på hunden, og ca. 24-48 timer herefter begynder den at lægge æg.

Den lægger 10-25 æg om dagen. Æggene er hvide, glatte og 0,5 mm lange. Æggene sidder ikke fast på hunden, men falder ud af hundens pels og drysser ned i omgivelserne på de steder, hvor hunden færdes, fx hundens soveplads, møbler, gulvtæpper osv.

Hunde kan tage lopper med hjem gennem kontakt med andre dyr.

Symptomer på at din hund har lopper

Har du fået mistanke om, at din hund har fået lopper, så hold øje med om den kløer sig. Loppebid kan give en irriterende kløe, og det er derfor oftere loppebiddet der opdages, frem for lopperne selv. De mest almindelige tegn på hundelopper er:

  • Kløe på brystkassen, halsen, lysken eller haleroden
  • Rødlig og hævet hud eller udslæt under pelsen
  • Små blødende sår
  • Bare pletter i pelsen
  • Voksne lopper i pelsen
  • Loppeafføring på gulvet eller på hundens hud.

Kilde: Netdyredoktor.dk

Sådan undersøger du din hund for lopper

Oplever din hund nogle af ovenstående symptomer, er det en god idé at kæmme den igennem for eventuelle æg og levende lopper og give den en behandling mod lopper med det samme. Husk at nogle behandlingsmidler kræver, at du gentager behandlingen for optimal bekæmpelse.

Man bør aldrig erklære, at ens hund ikke har lopper, fordi man ikke kan finde nogen. Finder man ikke lopperne, er et sikkert tegn på deres tilstedeværelse, at de har efterladt deres afføring, som ligner små sorte prikker. Er man I tvivl om, hvad det er, kan man putte lidt vand på det på et stykke køkkenrulle. Farves det rødt, er det tegn på lopper.

Hund og ejer

Dyrlægehjælp til din bedste ven

Når du har en hundeforsikring hos os, får du gratis dyrlægehjælp, hvis du er forsikret mod "Sygdom og ulykke". Dyrlægen giver online hjælp over telefonen og kan bl.a. vurdere, om I skal tage videre på hospitalet.

Få en hundeforsikring

Behandling og loppemidler til hunde

Der findes en række forskellige typer loppebekæmpelsesmidler. De har dog alle det til fælles, at de ikke kan hindre loppebid 100%. En del lopper når at bide inden for de første få minutter efter, at de er sprunget på hunden - derefter dør de.

Ikke alle loppemidler er lige gode, så det kan betale sig at spørge dyrlægen til råds. Nogle af midlerne er desuden receptpligtige og kan kun fås via dyrlægen. Mange af dem er også effektive over for flåter og andre parasitter.

Har du brug for rådgivning eller har du spørgsmål omkring din hunds symptomer? Så kan du med en hundesygeforsikring hos TJM Forsikring få gratis dyrlægehjælp.

Beregn pris på hundeforsikringen her

Spot-on midler

Spot-on midler er dråber eller spray, som påføres huden på hundens nakke og ryg. De lægger et beskyttende lag på huden, og virker i ca. 4 uger - herefter gentages behandlingen. Bemærk, at hunden ikke må vaskes inden behandlingen, da det fjerner hudfedtet.

Tyggetabletter

Der findes to typer tabletter mod lopper til hunde med henholdsvis lang og kort virkningstid. I begge tilfælde skal lopperne suge blod for at optage midlet.

Den kortvarende loppekur til hund virker inden for en halv time og effekten ophører efter et døgn. Den længerevarende loppekur til hund virker inden for et halvt døgn og holder efterfølgende effekten i flere uger.

Loppehalsbånd

En effektiv beskyttelse mod lopper kan opnås med et loppehalsbånd til hunden, der afgiver insektdræbende stoffer i lave doser i 7-8 måneder.

Hundens lopper dør, før de bider, hvilket gør loppehalsbåndet særligt fordelagtigt for hunde med loppeallergi.

Er du i tvivl om, hvilket loppemiddel til hund du skal benytte, kan du henvende dig til dyrlægen og få råd til den bedste loppekur til netop din hund.

Få en hundeforsikring med dyrlægehotline

Rengøring hvis din hund har lopper

Husk også at rengøre hjemmet, når hunden får lopper, da der som tidligere beskrevet findes loppeæg i omgivelserne. Det kan være en god idé at:

  • Vaske tæpper, betræk og puder i vaskemaskinen ved 60 grader eller lægge dem i fryseren i 24 timer.
  • Støvsuge huset og møbler, og specielt revner mellem gulvplanker er et sted æg og larver kan gemme sig og overleve.
  • Brug loppespray i hjemmet. Du sprayer blot de områder som lopperne og larverne menes at opholde sig i, fx på stoffer, mellem gulvbrædder og ved paneler.

Dækker hundeforsikringen loppekur og loppebid?

Hundeforsikringen dækker kun udgifter til behandling og undersøgelse ifm. sygdom eller ulykke, og dækker derfor ikke dyrlægeundersøgelse eller behandling for parasitter som hundelopper, lus, orm eller flåter.

Hundeforsikringen dækker kun behandling og undersøgelse, hvis hunden er blevet smittet med en sygdom af et loppebid, men altså ikke selve loppekuren.

Læs mere om hundeforsikringen

Beregn din pris på hundeforsikring online

Du kan nemt og hurtigt beregne prisen på din hundeforsikring i vores prisberegner.

Her kan du også se, hvordan prisen ændrer sig ift. dækninger, og om du ønsker tilvalg til din hundeforsikring.

Beregn din pris her

Fordele ved hundeforsikringen

Få en hundeforsikring
Hundeforsikringen er "Bedst i test"
Vores hundeforsikring er kåret "Bedst i test" af Forbrugerrådet Tænk. Du får markedets bedste og billigste hundeforsikring med solid dækning.
Ekstra god hundeansvarsforsikring
Vi dækker ikke kun dit lovpligtige ansvar, men beskytter også andre i din hunds omgangskreds – fx dine egne børn under 14 år, din hundepasser og hundetræner.
Gratis dyrlægehjælp
Når du har en hundeforsikring hos os, får du gratis dyrlægehjælp, hvis du er forsikret mod "Sygdom og ulykke". Dyrlægen giver online hjælp over telefonen og kan bl.a. vurdere, om I skal tage videre på hospitalet.