have og dame
Gode råd

Gode råd til køb af sommerhus

Hvad skal du huske, når du investerer i et sommerhus? Vi giver et par gode råd med her.

Tænk over behov, inden I køber sommerhus

Når foråret nærmer sig, kribler det i fingrene på mange for at komme ud af hjemmet og bruge tiden i det grønne. Her er et sommerhus en oplagt mulighed for et opholdsrum i weekender og ferier, langt væk fra hverdag og travlhed.

 

Nyt super-sommerhus eller ældre kolonihave?

Der ligger altid noget arbejde i at holde et sommerhus. Men alt efter hvor meget tid, du vil sætte af til det, kan det betale sig at tænke over husets alder og størrelse, inden du køber. 
Hvor ofte I regner med at have besøg, betyder også noget for størrelsen. Skal der fx være mulighed for at hele familien skal kunne overnatte, hvis I påtænker at holde jul i huset, eller skal der være en stor have, der egner sig til en fest med grill og boldspil i sommervarmen?

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Det er ingen hemmelighed, at beliggenheden har stor betydning for sommerhuses pris og popularitet. Særligt Østjylland og Nordsjælland sætter disse år rekord i salg og priser ifølge videnscentreret Bolius. Her finder man da også både børnevenlige strande, bakket natur og hyggelige byer.
Derfor er det værd at tænke over, hvilke faciliteter, du prioriterer højest - er det havudsigten, der trumfer, skovens dybe, stille ro som trækker eller måske at ligge tæt på et sommerland for børnene?

Rejsetid

Skal sommerhuset være opladningsstedet hver weekend, mellem travle hverdage? Eller skal det bare være en base i sommerferien? 
Tænk over, hvor meget rejsetid der skal være mellem din helårsbolig og sommerhuset. Jo længere væk, jo længere tid kan det også give mening at være der ad gangen. Rejsetiden har betydning for, hvor ofte du kan se til det og hvor ofte du kommer til at vedligeholde huset og grunden.

En lang køretur kan tilgengæld få dig til egne af landet, du måske sjældent besøger og åbne døre for sommerhusgrunde uden for de populære destinationer, der typisk ligger 1/2 - 1 times kørsel fra de større byer, såsom Djursland i Østjyllland og Tisvilde-området i Nordsjælland. 

Billig fritidshusforsikring

En forsikring til dit sommerhus er ikke lovpligtig, men rigtig god at have. Har du lån i huset, skal du dog som minimum have en have grunddækningen, som dækker brand.
Hos TJM Forsikring tilbyder vi en af markedets billigste fritidshusforsikringer. Den dækker bl.a. vandskader ved utætheder, indbrud og skader andre påfører, hvis du udlejer sommerhuset.

Hvorfor forsikring til sommerhus?

Eftersom at sommerhuse ofte står tomme det meste af året, opdager man typisk ikke skader som utætheder, revner osv. lige så hurtigt som i sin helårsbolig.

Derfor kan en weekendtur hurtigt blive ødelagt, hvis man kommer frem og konstaterer skader på fx ledninger, terassen, kloaknet eller ruder. Her kan vores fritidshusforsikring heldigvis hjælpe jer. 

mennesker og strand og hund

Attraktiv fritidshusforsikring

Med en fritidshusforsikring er dit sommerhus dækket ved fx brand og vandskader ved utætheder. Derudover vælger du selv de dækninger, der passer bedst til dig.

 

Læs mere om fritidshusforsikringen og beregn pris