undgå parkeringsskade - her ses en ung mand der parkerer en stationcar
Mit TJM

Undgå parkeringsskader på bilen

Her får du gode råd til at undgå bilskader, men også information om, hvad du kan gøre, hvis du ofte får buler, parkerer udsatte steder eller blot gerne vil have økonomisk hjælp til skader på bilen.

Skade på bilen på parkeringspladser?

Der er ikke noget mere irriterende end at komme ud til sin bil – og at der er en skade. Især hvis det handler om en skade fra en anden bil, hvor ejeren bare er kørt uden at lægge en seddel.

De fleste kunder har valgt at have en selvrisiko på deres bilforsikring. Som kunde i TJM forsikring – medmindre du er ny bilist - behøver du ikke have en selvrisiko, men det betyder selvfølgelig noget for din pris.

Har du en selvrisiko, kan det ofte ikke betale sig at melde småskader i forbindelse med parkering. Men der er faktisk noget, du kan gøre.

TJM kunder kan få dækket Bilka-buler

Bor du i byen eller parkerer du ofte på travle parkeringspladser eller p-huse? Vi dækker p-skader, hvis du på din bilforsikring har dækningen ”parkeringsskader”. Du kan købe dækningen, hvis du har kasko på din bil. På den måde slipper du for selvrisikoen og kan lade os betale regningen for skaderne.

Forsikringen dækker din selvrisiko, når du har fået skade fra

  • Indkøbsvogne
  • Bildøre 
  • Sidespejle
  • Trailere og varebiler

Hvad koster parkeringsskade-dækningen?

Vores priser er altid individuelle. Men du kan sagtens tjekke den konkrete pris selv. Hvis du logger ind på Min side, så kan du til- og fravælge dækninger på din bilforsikring. Ude til højre kan du se den samlede pris, som ændrer sig, alt efter hvad du vælger.

  1. Log ind her
  2. Klik på din bilforsikring fra forsiden
  3. Se dine tilvalgsdækninger
  4. Ændr dine dækninger
  5. Se din pris 
  6. Godkend eller annuller

Tips til parkering uden skader

Hold afstand!

Brug tid på at parkere midt i din bås. Hvis du holder afstand til siderne, så mindsker du risikoen for skader fra andre bildøre eller sidespejle.

Undgå varebiler

Store biler har brug for mere plads for at komme ind og ud af parkeringspladsen. Desuden er mange chauffører i varebiler ofte ikke personligt ansvarlige for skader, men derimod en bil, de kører i forbindelse med et job. Holder der en større varebil ved siden af dig, så find en anden plads.

Se på dine naboer

Hold øje med den bil, der holder ved siden af dig. Er bilen bulet og ridset, kan det være et fingerpeg om at finde en anden p-plads. 

Vil du vide mere om vores bilforsikring?

Gå til bilforsikring