Hjulskift - sommerdæk
Service til din bilforsikring

Hvornår skal man skifte til vinterdæk og sommerdæk?

Foråret og efteråret byder på meget skiftende vejr, og det betyder, at bilejere skal skifte deres hjul. Men hvornår skifter man til sommerdæk og hvornår skifter man til vinterdæk?

Hvornår skal jeg skifte til vinterdæk?

Når temperaturen når et gennemsnit på 7 grader eller under døgnet rundt, anbefaler vi, at du skifter til vinterdæk på dine bil. Selvom det ikke er lovpligtigt i Danmark at have vinterdæk på, vil vi altid anbefale det af hensyn til din og andres sikkerhed.

Du kan se overgangen til vintertid i midten af oktober som en påmindelse om at bestille tid på værkstedet til dækskifte. Det er nemlig en god idé at skifte til vinterdæk, inden det bliver frostvejr. Når først frostvejret er begyndt, risikerer du lang kø på værkstedet til at få udskiftet dine dæk til vinterdæk.

Hvorfor skal jeg skifte til vinterdæk på min bil?

Det kan være fristende at lade sommerdæk sidde på bilen året rundt, men vidste du, at det er lige så vigtigt at skifte fra sommer- til vinterdæk som den anden vej rundt?

Der er mange grunde til at skifte til vinterdæk, og nogle af dem får du her:

  • Bremselængden for sommerdæk kan være op til to gange længere på glatte veje, end hvis du benytter vinterdæk, ifølge Super Dæk.
  • Dine sommerdæk holder længere, når du ikke slider på dem om vinteren.
  • Sommerdæk har ikke godt af for meget kulde.

Vinterdæk øger din sikkerhed, så husk at skifte dine dæk. Med Bilpleje får du det gjort gratis - har du ikke Bilpleje, kan du bestille det på Min side.

Flere fordele med Bilpleje

Læs om Bilpleje
Bilvask hver måned
Vi sender vaskekoder til dig på telefonen. Du kan bruge koderne i vaskehaller landet over.
Hjulopbevaring
Spar regningen til dækhotel eller få mere plads derhjemme. Vi opbevarer dine hjul året rundt.
Sæsontjek af din bil
Vi tjekker olie, dæktryk, slidbaner og lys, så du kan køre sikkert ud i mørket.

Hvornår skal jeg skifte til sommerdæk?

Når temperaturen når et gennemsnit på over 7 grader døgnet rundt, anbefaler vi, at du skifter til sommerdæk på din bil. April er som udgangspunkt en god måned at skifte fra vinterdæk til sommerdæk. I april falder risikoen for sne- eller isglatte veje, og vejene bliver igen egnede til sommerdæk. Men hold øje med temperaturen, da det er vejret, der er det afgørende, når du skal hjulskifte.

Hvorfor skifte til sommerdæk?

Det er vigtigt at skifte tilbage til sommerdæk, når det bliver varmere i luften. Det er lige vigtigt at skifte fra vinterdæk- til sommerdæk som den anden vej rundt.

Der er mange grunde til at skifte til sommerdæk, og nogle af dem får du her:

  • Sommerdæk slides ikke så hurtigt som vinterdæk. Så at skifte til sommerdæk betyder også at dine vinterdæk holder længere.
  • Sommerdæk har mindre bremselængde end vinterdæk på tør vej. Så en væsentlig grund til at skifte til sommerdæk er sikkerheden for dig og dine medtrafikanter.
  • Ifølge Super Dæk bruger bilen mere benzin pr. kørt kilometer på vinterdæk end på sommerdæk.

Tjek reglerne i andre lande

I andre lande kan der være andre regler for sommerdæk og vinterdæk. I Sverige er det fx vedtaget, at bilejere skal køre med vinterdæk indtil 31. marts. Så skal du på bilferie i løbet af de første forårsmåneder, anbefaler vi derfor, at du undersøger reglerne i de lande, du skal til.

Skal du bestille hjulskift?

Du kan bestille hjulskift her

Husk bilforsikringen

Har du styr på bilforsikringen til den kommende sæson? Husk at sikre, at du har en bilforsikring, der passer til dine behov. Hvis ikke, kan du købe en her.

Er du allerede kunde i TJM? Log ind på Min side her og beregn pris på en bilforsikring.

bilpleje

Bilpleje er ekstra service til dig og din bil

Med Bilpleje kan du passe ekstra godt på din bil. Bilvask, servicetjek, dækskifte og hjulopbevaring er de fede ting, du får med på din bilforsikring.

Læs mere om bilpleje