Der er visse ting man skal huske, hvis man kommer ud for et færdselsuheld.
Mit TJM

Færdselsuheld - hvad skal du huske?

Her følger råd til, hvad du skal gøre under og efter et færdselsuheld.

Hvad gør du, hvis uheldet er ude?

Det kan være et stort chok at komme ud for et færdselsuheld. Og selvom ingen ønsker det, sker det desværre ikke sjældent at der opstår sammenstød i trafikken.
Er du så uheldig at komme ud for et trafikuheld, er der her råd til, hvad du skal gøre under og efter ulykken. 


(Kilde: FDM)

Stop ulykken og undersøg, om nogen er kommet til skade

Først og fremmest er det vigtigste at standse ulykken og tilkalde en ambulance, hvis du eller de andre involverede er kommet til skade.

 

Begræns skaderne

Herefter skal du sørge for at få køretøjerne væk fra vejen, så yderligere ulykker ikke sker. Stil advarselstrekant op 50 meter fra køretøjet på almindelige veje eller 100 meter bag køretøjet på motorveje.
Hvis der er sket alvorlig personskade må bilerne kun fjernes, hvis de er til direkte fare for andre.

 

Få informationer på plads

Når ulykken er stoppet, er det vigtigt at du får oplysninger på plads sammen med de andre involverede i uheldet. Her skal du have fat på kontaktinformationer på de andre involverede.

Det er vigtigt at du får følgende information fra modparten:

  • Navn på føreren af bilen
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • Registreringsnummer
  • Forsikringsselskab og policenummer (hvis vedkommende ved det). Hvis det ikke er føreren der ejer køretøjet, skal du også have fat på ejerens navn, adresse og telefonnummer.
     

Dokumentér skaden

Hvis du har en mobiltelefon eller kamera på dig, er det en god idé at tage billeder af køretøjets skader med det samme. Hvis det kan lade sig gøre, uden at være til fare for trafikken, er det også en god idé at tage et foto af situationen, inden køretøjerne flyttes.

 

Skaf vidner

Få navn, adresse og telefonnummer på samtlige vidner. Bed dem evt. om at skrive deres oplevelse af forløbet ned på stedet eller i det mindste samme dag.

 

Brug din forsikring - anmeld skaden

Hvis du kommer ud for et færdselsuheld, står vi klar til at hjælpe dig med økonomisk støtte. Her skal du bruge din ulykkesforsikring, som er en del af din personforsikring.

Når du har kaskoforsikring til dit køretøj, dækker vi skaderne, hvad end du er kommet ud for et uheld med din bil, motorcykel, campingvogn eller autocamper.
 

Er der sket skade på nogle af dine ting i forbindelse med uheldet, fx hvis du har fået tøj klippet op, skal du anmelde dette på din indboforsikring.

 

Sådan melder du din skade

Log ind på Min Side for at anmelde skaden.

Her kan du uploade billeder og bilag undervejs, og vi sender en kvittering til din mail, når vi har modtaget din anmeldelse.

Danmarks bedste ulykkesforsikring - TJM Forsikring er bedst i test

TJM Forsikring vinder Bedst i Test

Vores ulykkesforsikring har netop vundet Bedst i Test fra Forbrugerrådet Tænk, fordi vi er billigst og har den bedste dækning.  I TJM Forsikring er ulykkesforsikringen en del af personforsikring. Tjek selv vores dækning og beregn din pris online.

Beregn din pris

Find din personlige forsikringstillidsmand

Vores forsikringstillidsmænd er et unikt korps af fritidssælgere, som står til rådighed for vores kunder over hele landet. De er altid klar til at hjælpe dig, hvis du skulle have spørgsmål eller vil købe forsikringer.