Baksejl

Ansvarsforsikring til bil

Har du bil, er det i Danmark lovpligtigt, at du har en ansvarsforsikring tilknyttet din bilforsikring. Ansvarsforsikringen dækker ved uheld i trafikken, hvor du kommer til at skade andre personer, deres ting eller køretøjer. Læs mere om ansvarsforsikring til bil herunder.

Hvad er en ansvarsforsikring?

I Danmark skal du ifølge loven have en ansvarsforsikring til din bil, uanset hvilken type bil der er tale om.

Hvis du står som registreret ejer af et motorkøretøj uden en ansvarsforsikring, vil DFIM kunne opkræve dig et dagsgebyr på 250 kr. for hver dag, du ikke har en ansvarsforsikring.

En ansvarsforsikring dækker kort sagt dit ansvar. Det betyder, at den dækker skader på andre personer, deres ting eller køretøj i forbindelse med et uheld eller ulykke - altså vil dit ansvar blive dækket, hvis du bliver krævet at betale erstatning.

Læs mere om vores bilforsikring - eller:

Beregn din pris

Hvad dækker en ansvarsforsikring?

Ansvarsforsikringen er en del af vores bilforsikring.

En ansvarsforsikring dækker kort fortalt dit erstatningsansvar, fx hvis du er indblandet i et biluheld.

Du skal dog være opmærksom på, at ansvarsforsikringen ikke dækker skader på din egen bil. Her skal du i stedet bruge en kaskoforsikring.

Den lovpligtige ansvarsforsikring til bil dækker, hvis du kommer til at gøre skade på andre personer eller andres ting - fx hvis du kommer til at køre ind i en andens bil. Dertil dækker forsikringen dit erstatningsansvar for skader på passagerer i din bil.

Gælder ansvarsforsikringen i udlandet?

Din ansvarsforsikring dækker også i store dele af udlandet. Ansvarsforsikringen til din bil dækker under kørsel i både Danmark, EU og udenfor EU, når landet er tilsluttet Grønt Kort-ordningen. Du kan altså trygt tage på bilferie i disse lande, da du er godt dækket ind, hvis du kommer ud for et færdselsuheld.

Læs mere om Grønt Kort her

Bil

En bilforsikring til dit behov

- Få en pris på 2 min.

Hos os kan du vælge en forsikringspakke, der passer lige til dit behov, uanset om du ejer, leaser eller kører på benzin, diesel eller el. Vi giver dig markedets bedste bilforsikring, så du trygt kan sætte dig bag rattet. Hos os har du valgfri selvrisiko uanset alder.

Beregn din pris

Hvad dækker bilens ansvarsforsikring ikke?

Bilens ansvarsforsikring alene dækker ikke for skade på:

 • Føreren
 • Ting, som tilhører forsikringstager eller brugeren
 • Din bil
 • Et køretøj, som er koblet til bilen, fx en trailer.

På vores nyeste bilforsikring dækker vi ansvar inkl. førerdækning - så du som fører også er dækket af bilforsikringen.

Ved solouheld har du som fører nemlig kun mulighed for erstatning fra din egen ulykkesforsikring eller førerforsikringen. Vi ønsker at gøre forsikring nemt for dig, og derfor tilbyder vi ansvar inkl. førerdækning som standard - så behøver du ikke at bekymre dig.

Heller ikke skader på din bil hører ind under ansvarsforsikringen. Der har du som sagt brug for en kaskoforsikring. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig. Men vi anbefaler dig helt klart, at have den.

Få bilforsikringen her

Hvad koster en ansvarsforsikring?

Prisen på din bilforsikring, hvor ansvarsforsikringen automatisk er inkluderet, afhænger af flere ting. Prisen afhænger fx af følgende:

 • din alder og adresse
 • din bil
 • hvor stor din selvrisiko er.

Du har altså selv mulighed for at påvirke prisen på din ansvarsforsikring, fx kan du justere din selvrisiko.

Selvrisikoen er det beløb, som du selv skal betale ved en skade. Når du køber en ansvarsforsikring til bil hos os, kan du selv vælge din selvrisiko.

Du kan prøve vores prisberegner her, hvor du kan finde frem til, hvad du skal betale for ansvarsforsikring til din bil.

Har du overvejet flere dækninger end en ansvarsforsikring?

Vil du gerne have en bilforsikring, der inkluderer mere end ansvarsdækning, kan du med fordel kigge nærmere på vores forsikringspakker på bilforsikring. Vi tilbyder 3 forskellige forsikringspakker - Basis, Udvidet og Super.

Du vælger selv, hvilken bilforsikring du ønsker og dermed hvilke dækninger, du vil have inkluderet. Der er dog nogle dækninger, som er fælles for alle 3 pakker:

 • Ansvar inkl. førerdækning
 • Kasko
 • Fejltankning
 • Tryg Vejhjælp

Læs mere om vores bilforsikringer

Vi anbefaler Kasko

Kasko dækker dine udgifter til at få repareret tab og skader på din bil, hvis den fx bliver stjålet eller får skader i et trafikuheld, ved hærværk eller brand. Derfor er det en rigtig god dækning at have. Det kan nemlig hurtigt blive rigtig dyrt, hvis du selv skal stå med regningen efter en skade.

Andre tilvalg? Vi rådgiver dig gerne

Er du i tvivl om, hvilke tilvalgsdækninger, du skal vælge? Så vil vi meget gerne rådgive dig. Bestil et tilbud hos os og få en uforpligtende snak om bilforsikring.

Få et tilbud

Se, hvad vores kunder siger

3 fordele med vores bilforsikringen

Beregn din pris
Leasingdækning
Hos os får du afleveringsdækning og førsteydelsesdækning ved leasing. Så skal du kun betale én selvrisiko, selv om du anmelder flere små skader ved aflevering af leasingbilen, og selvrisikoen vælger du.
Dækninger til dine behov
Du kan vælge de dækninger, der passer til dig og dit behov. Vi dækker alt fra en glasskade i dit sol-/panoramatag til fejltankning og parkeringsskade, uanset om du ejer eller leaser.
Valgfri selvrisiko uanset alder
Hos os kan du selv vælge din selvrisiko ud fra dit tryghedsbehov. Vi kræver ikke en forhøjet selvrisiko, hvis en ung bilist laver en skade.