Familie med billån
Mit TJM

Gode råd til billån og bilfinansiering

Når du skal finansiere en ny eller brugt bil, er det vigtigt at vælge det rigtige billån. Du kan få billån hos både bilforhandlere, banker og realkreditinstitutter. Undersøg markedet, så du er godt klædt på inden din bilhandel.

Og husk bilforsikringen til din bil.

Husk at sammenligne tilbud på bilfinansiering

Ofte vil du blive tilbudt billån og bilfinansiering hos bilforhandleren, når du køber bilen.

Det er dog en god idé at sætte sig ind i de forskellige typer billån og udbydere af bilfinansiering, fremfor bare at tage imod det første tilbud om bilfinansiering, da der ofte er mange penge at spare.

Bilfinansiering og billån i banken

Der er stor forskel på, hvad et billån koster i de enkelte pengeinstitutter. Herudover varierer priserne afhængtigt af dit kundeforhold.

Ønsker du at låne penge til bil i din egen eller en anden bank, bør du tage direkte kontakt til dem og bestille et møde, hvor I taler om billån og bilfinansiering. På mange bankers hjemmeside kan du desuden ansøge om et billån elektronisk.

Samtidig findes der en række pengeinstitutter, der tilbyder billig finansiering, hvis du i forvejen er medlem af en bestemt fagforening eller organisation.

Billån gennem realkreditinstitut

Hvis du har en ejerbolig med friværdi, kan et billån med pant i boligen måske være den billigste måde at finansiere en bil.

Du kan undersøge med din bank, om du kan benytte friværdien i dit realkreditlån til bilfinansiering.

Billån og bilfinansiering hos bilforhandleren

Mange vælger at få finansieret bilen hos bilforhandleren, da det er nemt, når man alligevel står nede hos forhandleren.

Du skal dog være opmærksom på, at stiftelsesomkostningerne ikke er fradragsberettigede, og derfor kan et lån optaget hos en bilforhandler med en lav månedlig bruttoydelse og lav årlig omkostning i procent (ÅOP) før skat, rent faktisk ende med at blive dyrere end et tilsvarende banklån. Du skal derfor kende ÅOP efter skat for i sidste ende at kunne gennemskue, hvilket lån der er billigst.

Hvis du optager et billån, der formidles af en bilforhandler, har du som udgangspunkt to ugers fortrydelsesret. Det gælder kun finansieringen og ikke selve bilkøbet.

5 gode råd til billån

1. Vær på forkant

Der kan være mange penge at spare ved at vælge det rigtige billån. Men mange glemmer at undersøge deres muligheder på forhånd og lader sig derfor nemt friste af bilforhandlerens finansieringstilbud. Undersøg på forhånd, hvad der bedst kan svare sig for lige netop dig.

2. Sammenlign priser via ÅOP

Vil du sammenligne billån, bør du se på ÅOP (Årlig Omkostning i Procent) for at få det samlede overblik over låneomkostningerne. Desto lavere ÅOP, desto billigere billån - og omvendt. Det er ikke alle forhandlere, der er lige gode til at oplyse ÅOP, men du har ret til at få dette oplyst.

3. Fast eller variabel rente

Du kan vælge billån med enten fast eller variabel rente.

Fast rente kan koste lidt ekstra om måneden, men giver til gengæld budgetsikkerhed i hele låneperioden. Med variabel rente kan du i nogle perioder udnytte et evt. lavt renteniveau. Der er dog ingen sikkerhed for, hvilke rentestigninger du kan få.

Vælger du et billån i banken, kan renten ofte være til forhandling.

4. Indfrielse af billån

Ved indfrielse af billån, skal du være opmærksom på, at du altid skal betale alle etableringsomkostningerne, som er en del af restgælden. Du sparer til gengæld de fremtidige renter, hvis du opsiger lånet før tid.

Undersøg derfor altid på forhånd, hvilke omkostninger der er forbundet med at opsige lånet før tid.

5. 14 dages fortrydelsesret

Der er normalt 14 dages fortrydelsesret på en finansieringsaftale optaget ude hos en bilforhandler. Det gælder kun finansieringen og ikke selve bilkøbet.

Kilde: FDM

Beregn pris på bil

Beregn din pris på bilforsikring

Se, om der er penge at spare på din bilforsikring hos os ved at beregne din pris.

Er du allerede kunde, skal du logge ind på Min side for at beregne priser på nye forsikringer.

Beregn din pris på bilforsikring

Få et billån uden udbetaling

Det er nemmest at få bilfinansiering uden udbetaling, hvis du køber en fabriksny bil.

Du skal dog være opmærksom på etableringsomkostninger, gebyrer og andre skjulte omkostninger, som i sidste ende kan gøre denne type billån dyrere.

Køb af brugt bil og restgæld

Køber du en brugt bil, bør du tjekke, om der er restgæld i bilen, før du fuldfører købet.

Har banken pant i bilen, skal restgælden indfries som en del af handlen, ellers kan det blive dyrt for dig.

Tjek for restgæld online på Tjekbil.dk.

Husk forsikring til bilen

Når du køber en bil, skal du huske bilforsikringen.

I Danmark er det lovpligtigt, at du som minimum har en ansvarsforsikring, når du har en bil. Den dækker ved uheld i trafikken, hvis du kommer til at skade andre personer, deres ting eller køretøjer.

Derudover er det også klogt at have en solid grunddækning og herudover vælge, hvilke tilvalgsdækninger, der dækker dine behov.

Ansvarsforsikringen dækker fx ikke skader på din egen bil – her skal du i stedet have en kaskoforsikring.

Du kan til enhver tid beregne prisen på din bilforsikring i vores beregner herunder.

Beregn din pris

 

Læs mere om bilforsikring

Billån og kaskoforsikring

Køber du en billig, brugt bil, kan det ikke altid betale sig at have en kaskoforsikring. Men køber du en helt fabriksny bil, som du har billån i, må du ikke altid nøjes med en ansvarsforsikring.

Selvom kaskoforsikringen ikke er lovpligtig, kræver de fleste udbydere af billån og bilfinansiering, at bilen er kaskoforsikret.

Kaskoforsikringen er med til at sikre, at du kan betale dit billån tilbage - også selvom bilen måske ikke længere er meget værd på grund af fx skader eller tyveri.

Typen af forsikring afhænger altså af den bil, du køber, og dine egne ønsker til en bilforsikring. Læs mere om vores gode råd ved køb og salg af bil her.

Beregn din pris

fordele i bilforsikringen

Beregn din pris
Dækninger til dine behov
Du kan vælge de dækninger, der passer til dig og dit behov. Vi dækker alt fra en glasskade i dit sol-/panoramatag til fejltankning og parkeringsskade, uanset om du ejer eller leaser.
Valgfri selvrisiko uanset alder
Hos os kan du selv vælge din selvrisiko ud fra dit tryghedsbehov. Vi kræver ikke en forhøjet selvrisiko, hvis en ung bilist laver en skade.
Bedst i test på forsikringspakken
Ifølge Forbrugerrådet Tænk sparer vores kunder op til 3.000 kr. om året på en forsikringspakke med bilforsikring, husforsikring, indboforsikring og ulykkesforsikring, ved at skifte til os. Vi er kåret Bedst i test.